zondag 25 februari 2024 | 20:00 - 22:00

Until Tomorrow

Artishock, Steenhoffstraat 46A, Soest
Categorie
Film
Meer info

Regisseur Ali Asgari laat zien hoe de Iraanse jongeren proberen te breken met de patriarchale normen en de manier waarop ze draadje voor draadje het verstikkende web van wettelijke en sociale censuur van het land proberen los te peuteren.

Fereshteh is een alleenstaande moeder met problemen. Ze heeft onlangs een kind gekregen, maar haar ouders weten van niks. Het idee dat hun dochter seks voor het huwelijk heeft gehad zorgt voor spanning, laat staan het opvoeden van een kind. Een hoop stress voor Fereshteh als haar ouders onverwachts aankondigen dat ze langskomen! Om de baby geheim te houden moet Fereshteh iemand vinden die bereid is het kind voor één nacht onder te brengen.

Dat blijkt echter lastiger dan gedacht; haar buren hebben nergens ruimte, dus moet ze al haar vrienden en kennissen langsgaan. Met de hulp van haar beste vriendin Atefeh gaat de jonge moeder op een wanhopige zwerftocht door de stad. Het verhaal beeldt een stille strijd uit tussen vrouwen die smachten naar onafhankelijkheid en het systeem dat hen tegenwerkt. Die diepgewortelde angst komt prachtig naar voren in het acteerwerk van de twee vrouwen.

Iran 2023, 86 minuten, regie Ali Asgari, foto MOOOV

Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, discriminatie

Delen op