Artishock Boek: ‘Het plezier van lezen en taal staat centraal’

 

Artishock Boek maakt een vliegende start. Kort nadat vorig najaar via de media bekend werd dat de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) na 35 jaar zou ophouden te bestaan, stak een aantal literatuurliefhebbers de koppen bij elkaar. Het gaat om taalliefhebbers die hun hele werkzame leven bezig zijn (geweest) mensen te leren en laten lezen. Zoals een remedial teacher, een docente Nederlands op de middelbare school, de voormalige eigenares van een boekhandel, iemand die expats begeleidt bij het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal.

‘Ouders die niet lezen hebben kinderen die hoogstwaarschijnlijk ook niet lezen. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Daarom dragen wij graag uit hoe ongelooflijk veel plezier je aan lezen en taal kunt ontlenen. Het Nederlands is rijk en veelzijdig, dankzij lezen groeit je woordenschat en – afhankelijk van wat je leest – begrijp je meer van de wereld, het leven, anderen en jezelf’, zegt coördinator Jolanda aan de Stegge.

Aukje Treep – wethouder van Cultuur – zegde subsidie toe en eind 2023 vond het nieuwe literaire initiatief in Soest onderdak bij Artishock. inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten van Artishock Boek gepland. Tijdens de BOEK-borrel op 4 februari  staan kennismaken, vieren en inspireren centraal. Die middag kunnen bezoekers kennismaken met Artishock Boek. Daarna wordt de schoonheid en veelzijdigheid van het Nederlands gevierd met een optreden van schrijver en dichter Frouke Arns, bekend van onder andere De Camembertmethode en De gelijktijdigheid der dingen. In enkele woorden weet zij een wereld aan ervaringen, ontmoetingen en herinneringen op te roepen. Ter inspiratie voor de toekomst van Artishock Boek worden ten slotte de literaire verlangens en wensen van het publiek gepolst.

BOEK-borrel, zondag 4 februari, van 15.30 – 17.30 uur in Artishock, Steenhoffstraat 46-A, Soest. Gratis entree.

Artishock Boek organiseert minstens zes literaire activiteiten per jaar rondom proza en poëzie, fictie en non-fictie, voor iedereen met liefde voor taal en boeken. Wil je tijdig op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mail met je naam, e-mailadres en mobiele nummer naar boek@artishock-soest.nl