Woon jij vlakbij een beeld in jouw buurt? Weet jij wie de kunstenaar is die dit beeld gemaakt heeft? Wil je weten of er nog een verhaal achter dit beeld zit?
Deze informatie is nu allemaal te vinden.

De Ontdekking’ is een samenwerking tussen Silverein Molenschot/Daelhoven, St. Welzijn Ouderen Soest en CultuurinSoest.
Mis je een kunstwerk in de openbare ruimte? Geef dat aan ons door. We streven naar een zo volledig mogelijk overzicht van de beelden. Daar hebben we jouw hulp ook bij nodig. Mail naar Anita Vreugdenhil, cultuurconsulent Soest en Soesterberg.

Geniet van kunst in de openbare ruimte ‘de Ontdekking’

… en ontdek de kunstenaars en waar ze staan op de kaart onderaan.

Woon jij vlakbij een beeld in jouw buurt? Weet jij wie de kunstenaar is die dit beeld gemaakt heeft? Wil je weten of er nog een verhaal achter dit beeld zit? Deze informatie is nu allemaal te vinden. Een aantal kunstenaars en belanghebbenden is daarnaast geïnterviewd over ‘hun’ beeld. Naast de online versie van de kaart is er ook een fysieke wandellint kaart waarop de beelden zijn aangegeven. Ook wordt muzikant en componiste Harrie Herfst geïnterviewd. Hij heeft zich door 11 plekken in Soest en Soesterberg laten inspireren tot het schrijven van het album Cives Susati. Ook deze 11 plekken staan op de kaart. De wandellingen van het wandellint zijn volledig gefilmd, zodat ook mensen die niet meer buiten komen, toch weer van Soest kunnen genieten. Ook aan de beelden worden in deze filmpjes aandacht gegeven. De link naar de gefilmde interviews komt nog.

De getallen komen overeen met de getallen die op de nieuwe kaart van het Wandellint staan.
Veel plezier met het (opnieuw) ontdekken van onze kunst!