Handleiding Evenement aanmelden Cultuurinsoest.nl

1) Maak een account aan via ‘meld je agenda aan’, onder de knop agenda: (link: https://cultuurinsoest.nl/local-signup/)
Na het invullen van de gegevens ontvang je per e-mail een verzoek om je account te activeren. Daarin staan ook je gegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord.

2) Inloggen. Log in via de buttons ‘agenda’ – ‘meld je activiteit aan’ , – Inloggen bij Cultuur in Soest’. Hierbij heb je jouw gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Je komt in een omgeving waarin al jouw foto’s en aanmeldingen te vinden zijn.

3) ‘aanmelden activiteit’ Na inloggen kom je op een leeg formulier ‘Nieuw event’.
Hier wordt gevraagd zo volledig mogelijk de gegevens van het door jouw aan te melden evenement in te vullen. Titel, omschrijving, tijden, categorie alsook een foto aan te leveren.
De eisen voor de foto staan onder punt 8.

4) Controleren van je informatie.
a) Klikken op ‘voorbeeld’ rechtsboven in beeld. Je ziet dan hoe jouw event op de website wordt weergegeven. Dit gebeurt op een andere pagina.
b) Klik op ‘Concept opslaan’. Er wordt nog niets door ons met de gegevens gedaan en je kunt er later verder aan werken.
c) Ben je tevreden, klik op ‘Indienen ter beoordeling’. Het evenement komt bij de redacteur. Na goedkeuring komt het op de website. De redacteur streeft er naar om dat binnen drie werkdagen te doen. In het weekend wordt er niet gewerkt. Wij adviseren de informatie zo vroeg mogelijk aan te leveren. Dan kan het ook mee met de papieren culturele agenda.

5) Aanpassen/wijzigen tekst/foto op later moment Na inloggen kom je in je eigen omgeving. Links boven in de zwarte balk zie je de button ‘Alle Events’. Klik hierop. Je krijgt een overzicht van al jouw aangeleverde evenementen. Je kunt vanuit daar je activiteit aanpassen en het formulier opnieuw ‘Indienen ter Beoordeling’.

6) Heeft je evenement verschillende data, kun je het ingevulde formulier kopiëren en vervolgens van een andere datum voorzien.

7) Organiseer je een expositie, die een aantal weken loopt, gebruik dan de button ‘doorlopend event’. Geef in je tekst de verschillende data en tijdstippen aan.

8) Let er op dat de foto van een redelijke kwaliteit is en door ons rechten- vrij gebruikt mag worden. Kleine afbeeldingen van een lage resolutie tonen wazig op het scherm. *)

Veel plezier bij het publiceren van je evenement(en) op Cultuur in Soest. DE website met een zo volledig mogelijk overzicht van alle culturele evenementen in Soest.

*) Mogelijke copyrightclaims die voortvloeien uit het aangeleverde beeldmateriaal zijn voor eigen rekening en worden niet door Cultuur in Soest betaald.