Treff 5: kunstuitwisseling Soest – Soest

Open inschrijving voor deelname

De afgelopen jaren zijn onder de naam Treff Soest-Soest om de twee jaar kunstuitwisselingen georganiseerd tussen onze gemeente en onze partnerstad Soest in Duitsland. Dit gebeurde meestal in de vorm van tentoonstellingen zoals in 2019 bij Galerie HazArt en de laatste keer in het Wilhelm Morgner Museum in Soest Duitsland. Voor 2024 staat de volgende uitwisseling gepland: Treff 5. Gezien het 1400-jarig bestaan van de stad Soest – Duitsland wordt deze daar gehouden.

TENTOONSTELLING
Het thema van de uitwisselingstentoonstelling is ‘Zurück in die Zukunft’ met als sub-thema ‘Treff 5 – ein Begegnung zwischen Soest-NL und Soest-D’. Aan deze tentoonstelling kunnen per land dertien kunstenaars deelnemen waarvan tien met tweedimensionaal werk en drie met ruimtelijk werk.

De tentoonstelling wordt van 17 augustus tot 6 oktober gehouden in de Kunstsaal van de Kunstverein Kreis Soest. De officiële opening is op zaterdag 17 augustus 2024 om 17.00 uur. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Kunstverein Kreis Soest en de Stichting Soest-Soest uit onze gemeente.

DEELNAME
Aan de kunstuitwisseling kunnen dertien (semi-)professionele kunstenaars uit Soest en Soesterberg deelnemen met een (bestaand of nog te maken) kunstwerk dat aansluit op het thema ‘Zurück in die Zukunft’.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail aan treffsoest@gmail.com en je ontvangt

alle voorwaarden voor deelname zoals maximale afmetingen, selectieprocedure en tijdsplanning. Lever vervolgens uiterlijk 31 januari 2024 een foto van een bestaand kunstwerk of een ontwerpschets van een nieuw te maken werk in, vergezeld van een korte motivatie waarom het werk binnen het thema past. De ballotagecommissie kiest uit de ingezonden voorstellen de dertien deelnemende kunstenaars.